Velsignet bud..

Julemanden arbejder hårdt. Små pakker, hængt på små broderede tæpper, i små nummererede ringe.. I alt 120 pakker, fordelt på husets nye halvmur imellem gang og kontor..

DSC_1021

Realiteternes benovelse vil ingen ende tage. De små´s altså.. De store har lugtet lunten, og hjælper godt til med at puste liv i julemandens, fabelagtige, gøren og laden. Han er eksempelvis ankommet vis skorstenen, til trods for, at vores dør ikke har været låst en eneste gang, i de 9 år vi har boet på Øen..

Julen har nærmest fået religiøse dimensioner..

Fars status er skrumpet en smule.. Nu handler livet om Julemanden og nisser. Ikke mindst nissen på loftet vækker interesse hos de små. Han får risengrød og ostemadder med mælk. Får han ikke dét, laver han ballade. De husker tydeligt sidste år, hvor forplejningen var slået fejl og 5 Realiteter vågnede med overskæg næste morgen. Selv de store af De 5, virker en smule forundrede, når madderne tages ned fra loftet, og der er tydelige tandmærker i osten. Fra en lillebitte mund. De kan ovenikøbet høre ham pusle deroppe, over deres senge.. Hmnn..

Chokoladekalendere skal der også til, 2 til hver. Man behøver ingen studenterhue for at regne ud, hvilken morgenstund det efterhånden er her i huset. Realiteterne er nødsaget til at forlade sengene 30 min. før normal opstandelse, alene for at nå, de mange rituelle julerier.

Vi er gået ind i den forjættede måned og så skal Realiteterne naturligvis i bad. Badning er hvad det er, som tidligere beskrevet, men denne gang er det alligevel en smule anderledes. Ikke fordi Far kommer til at vaske hår på den samme, af de 2 identiske Realiteter 2 gange, hvilket er sket før. Nej fordi De 5, også her, har fået gaver. En hadegave om man vil. En gave, der normalt er tiltænkt og afleveret hos naboen. De har fået lus..! Èn af dem ihvertfald, men det er også rigeligt. Familien har indtil nu været forskånet for dette 4 mm lange, vingeløse insekt, der ikke står tilbage for at rejse som blind passager i folks hovedbeklædning. Vi må og skal derfor have bugt med fænomenet øjeblikkeligt. Håret skal kæmmes, lyder det fra flere sider, hvilket Far sætter i værk. Vedlagt billede af den yngste af De 5. Før og efter..

DSC_0944 DSC_0946DSC_0948

Effekten af den, fra fastlandet erhvervede, tættekam, må siges at være eminent, til trods for det betydelige tidsforbrug. Dog skal Far erkende brugen af kemiske våben, i form af skadedyrs-shampoo, men dette blot for at være på den sikre side. Fjenden er nedkæmpet..

Tiden går med med dette og hint, som man siger..

Far

 

 

 

 

 

 

 

One Comment

  1. Hanne Jørgensen

    Dejlige skriverier. Undskyld, jeg kunne ikke lade være med, at lægge det smukke
    billede af jer på facebook, taget til Jans fest.
    Hej fra Hanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.