Vår..

Mågeskrig og duften af tørrede isinger, hænger tungt i luften. Vinden holder pause og solen har været fremme det meste af dagen. Stemningen på øen er på én gang både doven og spændt.

I det fjerne (100m væk) høres øens samlede børneflok. På plænen bag skolen spilles der rundbold. Årets første spil. I dag var det 2 af realiteterne, der kørte fra hus til hus, for at bekendtgøre, at der blev spillet kl. 18.30. Alle er med, store og små. Reglerne for rundbold på øen er lavet sådan, at der både er en bane til de store og til de små, i samme spil. Anholt-unger forstår at lege- og holde sammen, selvom nogle er 14 år og nogle er 5.. Ingen holdes udenfor og ingen kanøfles.

En fryd er det, at sidde i aftensolen og høre deres stemmer.

Påsken, startskuddet på sæsonen, er overstået. Der er blevet trillet æg, klippet gækkebreve og spist kilovis af isinger. De fleste besøgende har igen forladt øen, men de har efterladt en summende fornemmelse i maven på de fastboende. En fornemmelse af forår og en fornemmelse af alt, hvad der følger med. Sejlerne begynder at ankomme, daglige fly i luften og øget helikopteraktivitet. Snart starter det hele igen. På godt og ondt..

Der er noget i luften..

 

DSC_0949

4 Comments

  1. Anja

    Nu er jeg jo i den heldige situation at jeg er nabo til plænen. Jeg sad i aftes og nød at høre og se alle ungerne, store som små, og tænkte – nu er foråret på vej, hvor er det dejligt 🙂

  2. Ruth

    Og igen på en helt klar majaften Kunne børnestemmerne løfte sig over tagene i byen. Det er en dejlig oplevelse at gå fra jeres varme hjem i skumringen og lytte til byen der falder til ro.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.