Hvor mange børn må man have..?

Hvor mange børn må man have..?

Far til 5..!? Mange siger whoww.. der er gang i den. Hold kæft, hvor er du heldig. Bare det var mig, og sikken gave.

De har alle ret, i hver en bemærkning. Det er en fryd og Far er glad.

Ifølge Danmarks statistik, skal vi føde 2,1 barn/par for, at opretholde befolkningstallet. Der råbes op på Christiansborg om, at vi skal øge antallet af fødsler. I oktober måned 2015, kørte DR1 programmet ”knald for Danmark” da fødselstallet var nede på 1,7 barn/par. Et forsøg på, at få den indre kanin frem i danskerne.  Ja, og så er der selvfølgelig alle de statslige tiltag, med barsel for både mænd og kvinder. Danmark vil gerne have flere børn..!

Der skete så det, i dag, at..

Far havde søgt en stilling som havnefoged på Anholt havn. En dejlig stilling, der til trods for at være en deltidsstilling, indeholdt nogle meget fine præmisser. Far mente sig naturligvis kvalificeret til jobbet og kom da også til en behagelig jobsamtale i Grenaa. Man ville få svar i denne uge, og spændingen har været stor i den lille familie. Svaret kom pr. mail:

”Jeg vil først gerne takke for, at du kom til Grenaa til samtale. Jeg synes du har en god  profil til jobbet. Men jeg har alligevel fravalgt dig i denne omgang. Min begrundelse er, at jeg er usikker på  balancen i dit liv med 5 børn og mange andre jobs på Anholt..”

Balancen i mit liv..? Jeg skal da garantere for, at jeg kom ud af balance, da jeg læste ovenstående. Ja, jeg har andre jobs på Anholt. Det har man som regel, når man søger job. Tror aldrig jeg har været med til at ansætte nogen, der ikke var i arbejde i forvejen. Det er ligesom spillets regler. Når så denne begrundelse er pillet ud af brevet, er der kun én begrundelse tilbage, og det er ligesom den, der rykker på min balance. Jeg ser diskrimination fra den grimme skuffe. Det svarer velsagtens til, ikke at ansætte en person med tørklæde eller en vegetar, og begrunde det med samme. Eller, vi ansætter kun hvide mennesker her..

Anholt havn er et aktieselskab, der er 100% ejet af Norddjurs Kommune. Norddjurs Kommune ønsker, angiveligt, at støtte op om Anholt og dens befolkning.. Hnmm..

Det viser sig, at der er blevet ansat en person fra fastlandet i stillingen. Det er jo dejligt med tilflyttere til øen, men Far tvivler på, at antallet af børn øges i den forbindelse..

Far er ikke skuffet, Far er sur..

11 Comments

 1. Anonym

  Vi har fem vidunderlige unger.
  Jeg er selvstændig netop af den årsag at arbejdsgivere tror det betyder mere fravær med mange børn.
  Selvom vi har et godt netværk og dækket os ind med pasning osv.
  Min mand har aldrig haft problemer med sin arbejdsplads… Det er kun moren her i huset.
  Jeg tog springet og blev selvstændig. Jeg har haft en sygedag på 3 år.
  Og ingen børns første sygedag. Da bedsteforældre er vores hjælp.
  Så tro ikke fordi man har flere børn end gennemsnittet så betyder det mere fravær.

 2. Annette Fink

  Kære Jakob
  Det er da det mest aparte afslag på en jobansøgning – det hører ingen steder hjemme – og en deltidsstilling – de burde sagsøges😡
  Nyder at læse din blog.
  Pøj pøj og kh
  Annette Fink

 3. rita steenberg

  Jakob iflg. flere røster er det en ulovlig begrundelse idet den er diskriminerende, man kan ikke bruge børne antal i afslag så det mindste ville vel være at du fik en undskyldning.

 4. Anonym

  Du skriver: “Ja, jeg har andre jobs på Anholt. Det har man som regel, når man søger job. Tror aldrig jeg har været med til at ansætte nogen, der ikke var i arbejde i forvejen. Det er ligesom spillets regler. ”

  Så du føler at du bliver diskrimineret på grund af dine børn – hvilket er forståeligt. Jeg har selv fire børn og kan sagtens sætte mig ind i dine tanker.

  Men det hele kommer altså til at lyde en smule hult og underligt, når du samtidig giver udtryk for, at du aldrig selv ville ansætte en der i forvejen var arbejdsløs og oven i købet erklærer at det “ligesom er spillets regler”.

  • Far

   HUlt..?

   Jeg har aldrig givet udtryk for, og ej heller ment, at man ikke skal ansætte en arbejdsløs. Har svært ved at finde logikken.. Jeg skriver, at det ligesom er spillets regler, at man ikke nødvendigvis skal være arbejdsløs for at søge et job. Det ville da være en uheldig situation, hvis man skulle opsige sin stilling for at søge en ny, som man måske ikke får..
   Er glad for din kommentar.. Lad os bare få nogle flere..

   Far

   • Anonym

    Hmm … så er det ikke helt klart det du har skrevet, for der står at du “aldrig har været med til at ansætte nogen, der ikke var i arbejde i forvejen. Det er ligesom spillets regler.”

    Men skidt nu med det, du får stor sympati herfra og helt sikkert en opfordring til at undersøge om den begrundelse overhovedet er lovlig.

 5. Lone Birkelund

  Det er da bare for meget – hvad pokker tænker de på.
  Ja, det er DISKRIMINATION så det basker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.